تدوین استراتژی تبلیغات موثر در ۸ گام
تدوین استراتژی تبلیغات موثر در ۸ گام، قلم و کاغذتان را آماده کنید که میخواهیم تمام مراحل را از ابتدا تا انتها، به شما بگوییم. اگر قدمبهقدم با ما پیش بیایید، نهایتاً یک استراتژی حسابشده تدوین میکنید. آمادهاید؟
بیایید با اولین گام که از قضا سرنوشت همهچیز در گرو آن است، شروع کنیم:
۱. مشخصکردن بازار هدف و مخاطبِ هدف
تدوین استراتژی تبلیغات را باید با شناخت و تشخیص بازار هدف شروع کنیم.
اگر منطقی به قضیه نگاه کنید، محصول یا برند شما نمیتواند در یک بازار وسیع برای همهٔ آدمها مفید باشد؛ چون نیازها و علایق مشتریان باهم فرق میکند.
بنابراین برای تبلیغات، باید این بازار بزرگ را به چند قاچ تقسیم و روی همان قاچی تمرکز کنید که هم محصول شما برای آنها مفید است، هم سود و منفعت بیشتری برای شما دارد.
بازار هدف (همان بخش کوچک) مجموعهای از افراد با نیازها، ویژگیها و علایق مشترک است که محصول و خدمات شما به درد آنها میخورد و بیشترین سود و درآمد را برای شما دارد.
مثلاً کسی که میخواهد لوازم ورزشی بفروشد، بازار هدف او احتمالاً ورزشکارها هستند یا بازار هدف طلافروشها، خانمها هستند.
راههای زیادی برای شناسایی بازار هدف وجود دارد که ما قبلاً در مقالهٔ « Target Market یا بازار هدف چیست؟ (+ راههای شناسایی بازار هدف)» مفصل دربارهٔ آنها صحبت کردیم و پیشنهاد میکنیم حتماً نگاهی به آن بیندازید.
فقط بدانید که برای بخشبندی بازار و شناسایی بازار هدف، به تحقیقات بازاریابی و ابزارهای جمعآوری اطلاعات نیاز دارید.
طرح پرسشنامه، مصاحبه، دادههای ابزارهای تحلیلی مثل گوگل آنالیتیکس و ابزارهای تخصصیتری مثل گالوانومتر در این مرحله به کارتان میآید.
مخاطب هدف شما بخشی از بازار هدف است که شامل مشتری فعلی و بالقوهٔ شما میشود و ایدئالترین فرد برای خرید محصول شماست. شما قرار است او را در تبلیغات هدف بگیرید.
مثلاً بازار هدف طلافروشها خانمها هستند؛ ولی مخاطبِ هدف کمپین روز زن آنها والدین خانمها یا همسران آنها هستند.
در آن داستان نبرد آیفون و سامسونگ، سامسونگ سعی کرد بخش جوان بازار را هدف بگیرد که هم برند باکیفیت برای آنها مهم است و هم ویژگیها و کاربرد محصول.
گون آیکانون تبلیغاتی |