۳. آگاهیبخش
انواع استراتژی تبلیغات، برعکس استراتژی احساسی، در این استراتژی پای عقل و منطق در میان است!
در این استراتژی، سعی میکنیم مخاطب برند را بشناسد و متوجه شود چه ارزشی برای او خلق میکند. بهجای اینکه روی عواطف و احساسات دست بگذاریم، او را با دلایل منطقی قانع میکنیم؛ یعنی نشان میدهیم ویژگیها و مزایای ما چه فایدهای برای او دارند.
هدف تبلیغات آگاهیبخش این است که مخاطب ما با دیدن واقعیتها و آمارها متقاعد شود که محصول قرار است زندگی او را بهتر کند. در نتیجه، باعث میشود به ما اعتماد کند و اعتبار خوبی کسب خواهیم کرد.
مثلاً پس از اینکه Bud light رقیب خود یعنی میلر لایت را متهم کرد که نوشیدنی آنها برای مردم ضرر دارد، با ارائهٔ آمار و ارقام واقعی کاری کرد که مردم ببینند نوشیدنی آنها ضرر کمتری دارد.
اجازه دهید با یک مثال، تفاوت آن را با استراتژی احساساسی و متقاعدکننده نشان دهیم. برای تبلیغ خمیردندان، احتمالاً روی رایحه و خوشبویی مانور میدهند؛ تجربهای لذتبخش که احساس مخاطب را هدف میگیرد.
حالا اگر همین خمیردندان به نتیجهٔ آزمایشات و تحقیقات تکیه کند تا نشان دهد واقعاً در سلامت دهان و دندان موثر است، به سراغ استراتژی آگاهیبخشی رفته است.
مثلاً ممکن است یک کسبوکار نهتنها در رونمایی از سرویس جدید خود با آمار و ارقام نشان دهد سرویس چه خواستههایی را برآورده میکند، بلکه در ادامه، دربارهٔ بهروزرسانیهای سرویس و ارتقای آن هم مانور دهد.
۴. کششی (Pull)
انواع استراتژی تبلیغات، اگر اسمورسمی برای خودتان ساختهاید و برند شما اعتبار و موقعیت خوبی در بازار دارد، استراتژی تبلیغات کششی بهترین گزینه برای شماست.
در این استراتژی، بیشتر از اینکه دنبال افزایش آگاهی از برند و جذب مشتریان جدید باشید، مشتریان فعلی را با کشاندن به سمت برند، به خرید ترغیب میکنید.
مثل وقتی که کوکاکولا از مشتریان خود میخواهد با قوطیهای نوشابه سلفی بگیرند و در صفحات اجتماعی خود منتشر کنند.
تمرکز و هدف اصلی استراتژی کششی، ساخت و حفظ هویت برند در ذهن مشتری و سوقدادن آدمها به سمت آن است.
بنابراین اگر هدفتان از تبلیغات، ایجاد روابط بلندمدت و پایدار با مشتریان وفادار است، استراتژی کششی شما را به هدفتان میرساند.
گون آیکانون تبلیغاتی |